PALVELUT

nina-tattari-porkola-hoito-1.jpg
nina-tattari-porkola-hoito-4.jpg
nina-tattari-porkola-hoito-3.jpg
nina-tattari-porkola-hoito-2.jpg

Raikas, puhdas suu lisää hyvänolontunnetta ja vaaleampi hymy antaa itsevarmuutta.

Suuhygienisti edistää ja ylläpitää suun terveyttä ehkäisevillä suunhoidon toimenpiteillä sekä hoitaa jo olemassa olevia hammas- ja kiinnityskudossairauksia.

 

Suuhygienisti on suun omahoidon Personal Trainer, joka ohjaa oikeanlaisiin ravinto- ja suunhoitotottumuksiin, tukee ja tsemppaa Sinua sekä antaa yksilöllistä suun ja hampaiden kotihoidon ohjausta kädestä pitäen.

HAMMASKIVEN POISTO JA HAMPAIDEN PUHDISTUS

Hammaskivi on mineralisoitunutta, kovaa bakteerimassaa, joka aiheuttaa ientulehdusta sekä pahanhajuista hengitystä. Sen muodostuminen on yksilöllistä riippuen kotihoidon toimivuudesta sekä syljen koostumuksesta. Toiselle riittää hammaskiven poisto kerran vuodessa tai kahdessa, kun taas toiselle on tarpeen käydä 2-4 kertaa vuodessa suuhygienistin vastaanotolla hampaiden puhdistuksessa.


Toimenpide sisältää tarvittaessa ientaskujen mittauksen, pehmeän peitteen ja hammaskiven poiston sekä mahdollisten ientaskujen puhdistamisen ultraäänilaitteella ja/tai käsi-instrumentein, värjäytymän poiston, tahnapuhdistuksen, välien puhdistamisen ja hampaiden fluorauksen tai vastaavan käsittelyn. Pitää sisällään myös kotihoidon ohjauksen ja neuvonnan. Kesto 40min / 50min / 60min hoidon laajuudesta ja vaativuudesta riippuen.

 

Toimenpiteet pyrin tekemään mahdollisimman kivuttomasti. Toisinaan hyvän hoitotuloksen saavuttamiseksi arat ikenet on tarpeen  puuduttaa pintapuuduteliuoksella tai viiltelyarat hampaat paikallisesti neulalla puuduttaen. Kerrothan aiemmista kokemuksistasi ja toiveistasi jo etukäteen.

 

EHKÄISEVÄT TOIMENPITEET

Sisältää hampaiden tahnapuhdistuksen ja fluorauksen tai muun vastaavan käsittelyn reikiintymisen ehkäisemiseksi tai vihlovien hampaanpintojen oireiden lievittämiseksi sekä kotihoidon ohjauksen ja yksilölliset välineet hammasvälien puhdistamiseen.

 

SOODAJAUHEPUHDISTUS

Osa hampaiden laajempaa ehkäisevää hoitotoimenpidettä, joka sisältää pehmeän peitteen ja pinnallisen värjäytymän poiston vesi-sooda/glysiini-jauheseoksella, fluorikäsittelyn tai mineraali-suoja-aineen sekä kotihoidon ohjauksen.       


Jauhepuhdistuksessa vesi-jauheseosta suihkutetaan paineella hampaan pintaan. Ennen jauhepuhdistusta hampaat tulee olla puhdistettu hammaskivestä, sekä reiät paikattu. Soodapuhdistusta ei suositella, mikäli on laajalti herkästi viilteleviä juurenpintoja näkyvillä.  

HAMPAIDEN VALKAISU VASTAANOTOLLA

 

Käynti pitää sisällään värinmäärityksen hampaista ennen / jälkeen toimenpiteen, ikenien ja pehmytkudosten suojaamisen, 40% vetyperoksidigeelin levittämisen hampaille ja sen aktivoinnin joko 2x20min tai 3x20min halutusta valkaisutuloksesta riippuen, sekä hampaiden jälkikäsittelyn mineraali-suoja-aineella.   

HAMPAIDEN KOTIVALKAISU

Suoritetaan kotona yksilöllisiä, juuri Sinun hampaisiisi istuvia valkaisumuotteja käyttäen 1-2 viikon ajan halutusta valkaisutuloksesta riippuen. Vaatii 2-3x20min käyntiä vastaanotolla. Sisältää hampaiden värinmäärityksen ennen / jälkeen valkaisun, vastaanotolla otettavat jäljennökset, hammaslaboratorion teknikon tekemät henkilökohtaiset valkaisumuotit, valkaisuaineen (16% karbamidiperoksidi), neuvonnan ja kirjalliset ohjeet. Lisäksi suoja-aineen mahdollisesti esiintyvän hampaiden vihlonnan oireiden lievittämiseksi.
 

HAMPAIDEN KEVYT KOTIVALKAISU

Valkaisu tapahtuu kotona käytettävillä, 6% vetyperoksidigeeliä sisältävillä kertakäyttömuoteilla joko 5 tai 10 päivän ajan. Vaatii 2x20min käyntiä vastaanotolla. Sisältää värinmäärityksen, opastuksen muottien käyttöön ja kirjalliset ohjeet, sekä valkaisuaineen sisältävät muotit sekä hampaille laitettavan mineraali-suoja-aineen tai vastaavan.

HUOM. Kaikkia hampaiden valkaisutoimenpiteitä ennen tulee hammaskivi ja värjäytymät olla poistettu ja ientulehdus hoidettu.

 

Myöskään paikkaamattomia reikiä ei saa olla. Raskaana oleville, imettäville ja alle 18-vuotiaille valkaisua ei suositella. Otathan huomioon ettei hammaspaikat vaalene. Tästä syystä ensin kannattaa tehdä valkaisu ja vasta sen jälkeen vaihdattaa hammaspaikat uusiin vaaleampiin. Valkaisua ei yleensä uloteta aivan takahampaisiin asti. Valkaisutulos on yksilöllinen ja valkaisutuloksen pysyvyyteen vaikuttaa käytetyt ravinto-/nautintoaineet ja elämäntavat. Jotta voit varmistua kohdallasi turvallisesta valkaisun aloittamisesta, varaa aika maksuttomaan valkaisuarvioon, jossa tutkin hampaittesi kunnon ja samalla voimme sopia juuri Sinulle parhaiten sopivasta valkaisumenetelmästä.

HAMMASKORUN KIINNITYS

Hammaskoru antaa yksilöllisen ilmeen hymyllesi, ja se on kaunis puhtaissa hampaissa. Toimenpiteessä hammas puhdistetaan, kiinnityskohdan pinta karhennetaan kemiallisesti ja koru kiinnitetään hampaalle juoksevalla paikka-aineella. Koru ei vaurioita hammasta, ja se voidaan poistaa vastaanotolla jälkiä jättämättä. Hyvin kiinnitetty koru pysyy useita vuosia. Voit ostaa korun itse ja varata ajan vain sen kiinnittämiseen.  Vastaanotoltani on myös mahdollisuus ostaa lasikristallisia hammaskoruja (pieni kirkas pallo, pieni spectri-pallo, iso kirkas sydän tai iso kirkas tähti). Annan kiinnittämilleni ja minulta ostetuille koruille 6kk takuun.